Bjørn Tore Nystrand

Bjørn Tore har en doktorgrad i samfunnsvitenskap fra Handelshøgskolen ved UiT, UiT Norges arktiske universitet (2021). Avhandlingen hans, Antecedents of consumer evaluation and consumption of functional food, omhandler forbrukeratferd knyttet til funksjonell mat.

Hans forskningsinteresser omfatter også internasjonal sjømathandel, produktutvikling og industriell markedsføring (B2B). Bjørn Tore har særlig ekspertise innen multivariat dataanalyse, kvantitativ metode og stimodellering (SEM).

Siden 2009 har Bjørn Tore vært forsker ved Møreforsking, hvor han har deltatt i en rekke prosjekter på tvers av ulike forskningsfelt. Hans arbeid spenner fra optimalisering i produksjon av saltfisk og klippfisk, samt produkt- og markedsutvikling innen konvensjonell fisk, til kjønns- og utdanningsforskning, og studier av forbrukeratferd og markedsføring relatert til mat.

Publikasjonsliste (CRISTIN)