Gode smaksopplevelser med fisk og sjømat gjør barn og ungdom mer positive til å spise fisk. Det er ett av resultatene i et nylig avsluttet prosjekt i Møreforsking.
Møreforsking har i samarbeid med
AS Longvafisk,
Nils Sperre AS og
Sibelia AS gjennomført en studie om barn og ungdoms matpreferanser og holdninger til fisk og sjømat. I alt omfatter studien 236 grunnskoleelever og elever i videregående skole i Ålesund og Giske kommune. Kunnskap om matpreferanser og holdninger til fisk og sjømat skal bidra til å tilrettelegge for målrettet produktutvikling i sjømatnæringen. Det overordnede målet er å øke målgruppens forbruk av fisk og sjømat.
Elevene har også gjennomført et smakseksperiment med seks ulike typer fisk og sjømat. Målet med eksperimentet var å undersøke sammenhenger mellom smaksopplevelse, holdning, konsum og intensjon. Smakseksperimentet foregikk ved
Klippfiskakademiet hvor kokk Mindor Klauset tilberedte smaksprøvene.
Studien involverer også 155 foresatte for å undersøke hvorvidt det er samsvar mellom foresatte og deres barns matpreferanser og holdninger til fisk og sjømat.
Kontaktpersoner: