Fiskesuppen som serveres ved standen til Møreforsking Marin og Høgskolen i Ålesund under årets matfestival har vært en kjempesuksess. Flere av våre gjester har spurt oss om de ikke kan få oppskriften på denne delikatessen. Vi vil selvsagt at alle skal kunne tilbrede denne selv og gjør derfor oppskriften tilgjengelig her på våre hjemmesider.
1 pakke Bergen fiskesuppe
0.2 liter vann
0.8 liter melk
1 pakke fløte
2 ss Creme Fraiche
0.5 rødløk
2 vårløk
4 gulrøtter surres i margarin
fersk ingefær etter smak (1/2 - 1 ts)
ca 2 ss fersk Dill
ca 2 ss fersk Persille
Smak til med 0.5 – 1 ts Sitronpepper
Saft av 0.5 sitron
Ca 500 g fiskefilet* i små terninger (sukkerbitstørrelse)
Hvis du skal servere suppen i større lag med flere personer kan du benytte følgende oppskrift:
(10 liter suppe)
10 pakker Bergen fiskesuppe
2 liter vann
8 liter melk
8 pakker fløte
2 bokser Creme Fraiche
4 rødløk
2 bunter vårløk
4 pakker gulrot surres i melange
1 bit ingefær 1/3 rot
2 krukker fersk Dill
2 krukker fersk Persille
Smak til med 2 – 3 ss Sitronpepper
Saft av 4 sitroner
Ca 5 kg fiskefileter* i små terninger (sukkerbitstørrelse)
* Vi vil gjerne anbefale Isgalt eller økologisk laks til bruk i denne suppen.
Bon appetit!