På kva måte går reiselivsnæringa fram for å kunne tilby kortreist og lokal mat til sine gjester.
Målet med prosjektet er å skaffe relevant og ny kunnskap om suksesskriteria for bruk av kortreist og lokal mat. Møreforsking Volda og Møreforsking Marin ønskjer i første omgang å kartlegge utvalde aktørar innan reiselivsnæringa sine erfaringar med å innføre kortreist mat. I prosjektet vil det bli lagt vekt på både sjølve prosessen med å innføre denne typen produkt og kva konkurransefortrinn aktørar i reiselivsnæringa har oppnådd i denne satsinga.
Med lokal mat meiner ein her råvarer frå både grøn og blå sektor, samt lokalt ferdigproduserte produkt basert på lokale bearbeida råvarer.
Prosjektet vil arbeide med følgjande spørsmål:
- Kva motivasjon har reiselivsverksemdene for å bruke lokal mat?
- På kva måte arbeider reiselivsverksemdene for å sikre seg at lokal mat har den kvaliteten dei ønskjer, og at dei får dei leveransane dei treng?
- Kva kvalitetskriterium nyttar reiselivsverksemdene når dei skal velje lokal mat framfor industrielt produserte produkt?
- Kva reknar reiselivsverksemdene som kritiske suksessfaktorar for at dei skal lukkast med å nytte lokal mat i si verksemd?
- Korleis jobbar reiselivsbedriftene med å forankre slike satsingar i eigen organisasjon?
Oppdragsgjevarar for prosjektet er Regionalt forskningsfond (RFF) Midt-Norge og Innovasjon Norge.