
Exploring the role of biofilm and protein-foam to reduce the spread o...

Exploring the role of biofilm and protein-foam to reduce the spread of fish pathogens in the aquaculture industry
Innledende studier utført av de industrielle partnerne indikerte at biofilm og proteinskum kan fungere som passive smittespredere i oppdrettsnæringen.
Biofilm kan kort defineres som et lag av bakterier og alger som raskt dekker våte overflater. Proteinskum er skummet som dannes når fisk håndteres og stresses i et lukket miljø.
Prosjektet vil ha et anvendt og løsningsorientert fokus, og skal innledningsvis avklare hvilke agens som kan overleve i biofilm eller proteinskum, og eventuelt hvor lenge disse utgjør en smitterisiko. Det vil også bli arbeidet for å avklare om dagens rutiner er gode nok for å ta hånd om eventuell smitte i disse mediene, og komme med forslag til forbedringer dersom det er aktuelt.
Fakta om prosjektet:
Prosjekt nr:
54568|
Prosjektansvarlig:
Vidar Aspehaug|