Markedsutvikling for sporstykker av torsk
Markedsutvikling for sporstykker av torsk
Norsk filetindustri har slitt med å oppnå lønnsomhet og trenger høyere marginer. Bedre anvendelse og totalutnyttelse av råstoffet kan gi større verdiskapning. Det har vært vanskelig å utvikle en lønnsom omsetning av restfileten. Restavskjæret anvendes hovedsakelig i blokk. Fersk restfilet har en god kvalitet og bør kunne anvendes til flere produktområder. Det er en målsetning å oppnå høyere pris for kvalitetsprodukter. Prosjektet fokuserer på bærekraft, bedre ressursutnyttelse og økt verdiskapning for foredlingsindustrien. Råstoffet har et større produkt- og verdipotensial enn næringen i dag greier å utnytte.
Gjennom prosjektet ”Markedsutvikling for sporstykker av torsk” søker en å oppnå lønnsomhet for ferske/fryste sporstykker gjennom bedre ressursutnyttelse. I prosjektet vil en ha hovedfokus på storhusholdningsmarkedet i Norge og Sverige, samt i Nederland og Polen. Ferske/fryste sporstykker vil bli testet ut i storhusholdninger og eventuelt i andre aktuelle segment.
Prosjektet er finansiert av Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF). Margareth Kjerstad ved Møreforsking Marin er prosjektleder.
For nærmere beskrivelse av prosjektet, se utlysningen på FHF sine nettsider.
Fakta om prosjektet:
Prosjekt nr:
54615|
Prosjektansvarlig:
Margareth Kjerstad|