LEVENDE SJØMAT
LEVENDE SJØMAT
- kunnskap, metoder og case-studier for å sikre god dyrevelferd, overlevelse og produktkvalitet
Forsking på levende sjømat har lenge vært et satsingsområde for Møreforsking, bl.a. gjennom Strategisk instituttprogram (2001‐2007). I tillegg har instituttet en rekke pågående og gjennomførte prosjekter der fangstbehandling, transport og mellomlagring har stått i fokus. Viktige arter har vært krabbe, hummer, sjøkreps og kamskjell, som alle behandles levende i deler eller hele verdikjeden fra fangst til marked. For å sikre god dyrevelferd samt kunne levere et produkt av god kvalitet må man tilstrebe å imøtekomme dyrenes fysiologiske krav i størst mulig grad. Med utgangspunkt i pågående prosjekter ønsker derfor Møreforsking Marin å videreutvikle eksisterende forskingskompetanse på levende organismer, og på den måten bidra til økt kvalitet, overlevelse og velferd hos dyrene.
Sentrale elementer i prosjektet er:
• Spesialisering og videreutvikling av metoder for å måle stress og velferd hos levende skalldyr
• Faglig fordypning relatert til kunnskap om organismenes behov, toleranseverdier og responser
• Case-studier for å identifisere kritiske punkter i verdikjeden fra fangst til marked
Fakta om prosjektet:
Prosjekt nr:
54656|
Prosjektansvarlig:
Snorre Bakke|