Barn og ungdoms matpreferanser og holdninger til fisk
Barn og ungdoms matpreferanser og holdninger til fisk
Forfatter(e):
Bjørn Tore Nystrand, Kari Lisbeth Fjørtoft, Marianne Lindhjem StaursetUtgiver:
MøreforskingOppdragsgiver:
Møre og Romsdal fylkeskommune, AS Longvafisk, Nils Sperre AS, Sibelia AS.Rapportnr:
MA 13-12|
Isbn/Issn:
ISSN 08045380Publikasjonstype:
Rapport|
Sidetall:
35Møreforsking har i samarbeid med AS Longvafisk, Nils Sperre AS og Sibelia AS gjennomført en studie om barn og ungdoms matpreferanser og holdninger til fisk og sjømat. I alt omfatter studien 236 grunnskoleelever og elever i videregående skole i Ålesund og Giske kommune. Kunnskap om matpreferanser og holdninger til fisk og sjømat skal bidra til å tilrettelegge for målrettet produktutvikling i sjømatnæringen. Det overordnede målet er å øke målgruppens forbruk av fisk og sjømat.
Elevene har også gjennomført et smakseksperiment med seks ulike typer fisk og sjømat. Målet med eksperimentet var å undersøke sammenhenger mellom smaksopplevelse, holdning, konsum og intensjon. Smakseksperimentet foregikk ved Klippfiskakademiet hvor kokk Mindor Klauset tilberedte smaksprøvene.
Studien involverer også 155 foresatte for å undersøke hvorvidt det er samsvar mellom foresatte og deres barns matpreferanser og holdninger til fisk og sjømat.
Studien er finansiert av Møre og Romsdal fylkeskommune (164/2011) og bedriftene ovenfor.