Ansatte
Gjennom mer enn 30 år med forskning har Møreforsking opparbeidet solid kompetanse på å utføre forskningsoppdrag. Instituttet har 55 ansatte, som utfører forskning, utvikling, rådgivning og kunnskapsutvikling til nytte for næringslivet og for samfunnet generelt.
Atanassova, Miroslava
Berstad, Maria Elisabeth Brandal
Bjørkevoll, Ingebrigt
Christophersen, Gyda
Emblemsvåg, Margrete
Gundersen, Agnes Christine
Larssen, Wenche Emblem
Roger Meisal
Roger har doktorgrad i molekylær epidemiologi fra UiO og mastergrad i Bioteknologi fra NTNU i Trondheim. Doktorgraden ble utført ved Norges Folkehelseinstitutt (2005-2010) og omhandlet antibiotika resistens kartlegging og molekylær analyse av Gruppe A Streptokokker isolert fra invasive infeksjoner i Norge. Hans mastergrad i Bioteknologi fra NTNU omhandlet utviklingen av en ny molekylær metode (MLST) for karakterisering av bakterier i genuset Bacillus.
I løpet av forskningskarriæren har Roger også jobbet som forsker ved referanselaboratoriet for HPV og genteknologisk avdeling ved Akershus Universitetssykehus (2010-2017), hvor han blant annet tok del i arbeidet med implementeringen av HPV vaksinen gjennom det nasjonale prosjektet HPV-Norvaks, deltok i utvikling av bedre molekylære verktøy for analyse og karakterisering av HPV virus og senere som postdoktor ved NMBU i prosjekt Jurfrisk (2017-2019), hvor DNA sekvensering ble brukt for å undersøke sammensetningen av mikrobielle samfunn i juret til Norsk Rødt Fe og hvordan sammensetningen forandret seg ved sykdom (jurbetennelse). Melkesyrebakterier (LAB) ble også isolert og karakterisert for potensiell industriell utnyttelse.
Roger har vært ansatt i Møreforsking siden 2019 og jobber innen fagområdet bærekraftig hav og kyst. Ekspertisen hans omfatter molekylære metoder for nukleinsyre (DNA og RNA) analyser og har bidratt til å bygge Mørelab på dette området. Dette omfatter blant annet metodikk og analyser med PCR, real-time PCR, DNA-sekvensering, genekspresjon og bioinformatikk. Roger jobber også med miljø-DNA og metabarkoding som verktøy for identifikasjon og kartlegging av arter fra vann og sediment prøver.